Zeleninové rizoto se šmakounem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninové rizoto se šmakounem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 16115 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
50 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
50 g | Kukuřice cukrová nakládaná |
50 g | Mrkev sterilovaná |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
400 g | Rýže loupaná |
300 g | Šmakoun |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 86g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 142,4mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Kukuřice cukrová nakládaná, Mrkev sterilovaná, Olej rostlinný, Rýže loupaná, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šmakoun mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninové rizoto se šmakounem postup přípravy receptu:
1 | Propláchnutou rýži orestujeme na oleji, zalijeme vodou a dusíme. |
2 | Šmakounový blok nakrájíme na kostky a přidáme spolu se zeleninou k rýži. Osolíme, opepříme a dusíme do změknutí rýže. |
3 | Hotový pokrm ozdobíme petrželkou. |