Sekané steaky se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 31 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sekané steaky se zeleninou
Celkový čas: | 31 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 12 minut |
Doba vaření: | 19 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16129 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
700 g | Hovězí maso mleté |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 ks | Paprika červená |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
50 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
0,3 l | Tymián sušený |
5 polévková lžíce | Víno červené |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 117,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 49g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 56,5mg |
Vitamín E | 5,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 81,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí maso mleté, Olej rostlinný, Paprika červená, Slanina vepřová, Sůl, Tymián sušený, Víno červené, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sekané steaky se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | V pánvi opečeme slaninu do křupava. Vyjmeme z pánve a necháme okapat na papírovém ubrousku. Pánev s tukem uchováme. |
2 | Papriku očistíme, vyjmeme semínka a nakrájíme ji na proužky. Žampióny očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli nasekáme nahrubo. Zeleninu dáme do pánve s výpekem a smažíme 5 minut. Maso osolíme, opepříme a vytvarujeme z něj čtyři oválné asi 2 cm silné steaky. |
3 | Zeleninovou směs dáme na mísu a zakrytou necháme na teplém místě. Do pánve k výpeku přidáme olej a steaky v něm opečeme z každé strany asi 4 minuty. Hotové je rozložíme na zeleninu a uchováme v teple. |
4 | Do pánve vlijeme víno, přidáme tymián a za stálého míchání vše krátce povaříme. Výpek přichycený ke dnu pánve pečlivě seškrábeme. Horkým výpekem přelijeme připravené steaky, posypeme opečenou slaninou a ihned podáváme. |