Špaldový chléb se semínky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špaldový chléb se semínky
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 16171 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
2 polévková lžíce | Anýz mletý |
1 balení | Droždí sušené |
60 g | Dýňová semínka |
2 polévková lžíce | Fenykl obecný |
2 polévková lžíce | Kmín celý |
1200 g | Mouka špaldová |
60 g | Slunečnice - semena |
4 kávová lžička | Sůl |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 118g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 243,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 58,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,4mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anýz mletý, Droždí sušené, Dýňová semínka, Fenykl obecný, Kmín celý, Slunečnice - semena, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka špaldová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špaldový chléb se semínky postup přípravy receptu:
1 | Mouku smícháme s droždím, všemi druhy koření a semínky. Přidáme sůl, vlažnou vodu a vypracujeme pevné těsto. Necháme je přikryté alespoň 4 hodiny na teplém místě kynout. |
2 | Těsto znovu prohněteme, vytvarujeme bochánek a položíme jej na plech, vyložený pečicím papírem. Bochník necháme ještě 30 minut kynout. |
3 | Chléb pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 50 minut. |