Krůtí karbanátky v rajčatové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí karbanátky v rajčatové omáčce
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 16219 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 hrst | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
8 ks | Cibulka jarní |
400 g | Krůtí maso |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
150 g | Olivy nakládané |
0,3 kávová lžička | Oregano čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 hrst | Petržel - nať |
800 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 ks | Rohlíky bílé |
1 špetka | Sůl |
20 g | Sýr Parmezán |
0,3 kávová lžička | Tymián čerstvý |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 124,7mg |
Draslík | 863,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,8mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Cibulka jarní, Olivy nakládané, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Sýr Parmezán, Tymián čerstvý, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krůtí maso, Olej olivový, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí karbanátky v rajčatové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Rohlík namočíme do vlažné vody. Cibulky očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Bylinky omyjeme, vytřeseme vodu, otrháme lístky (několik jich dáme stranou na ozdobu) a jemně posekáme. |
2 | Z namočeného rohlíku vymačkáme vodu, vložíme do mísy, přidáme cibulku, vejce, nastrouhaný sýr, bylinky a namleté maso. Dle potřeby a chuti osolíme, opepříme a řádně promícháme. Ze směsi omočenou rukou tvarujeme kuličky o velikosti vlašského ořechu, mírně je zploštíme do tvaru karbanátku a vkládáme na rozehřátý olej. Opékáme do zlatova z každé strany 2 minuty. |
3 | Příprava omáčky: cibuli a česnek oloupeme, cibuli drobně pokrájíme, česnek prolisujeme, obojí zpěníme na rozehřátém oleji. Poté přidáme rajčata i s nálevem, bobkový list, oregano, tymián a dle chuti osolíme, opepříme. Zprudka přivedeme k varu za občasného promíchání, poté vložíme karbanátky, přikryjeme a dusíme 25 minut. |
4 | Před servírováním upravíme karbanátky na mísu, posypeme je olivami a bylinkami podáváme se špagetami nebo jinými těstovinami. |
Poznámka
Servírujeme teplé.