Jehněčí kýta s mrkví a bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 145 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kýta s mrkví a bramborami
Celkový čas: | 145 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 16262 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1000 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
1000 g | Jehněčí kýta |
750 g | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Rozmarýn čerstvý |
250 g | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Tymián čerstvý |
250 ml | Víno růžové |
1 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 118,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 26g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 77,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Jehněčí kýta, Rozmarýn čerstvý, Šalotka, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Víno růžové, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kýta s mrkví a bramborami postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí kýtu omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Oloupaný, na plátky nakrájený česnek smícháme s olejem, směsí maso potřeme a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 2 hodiny. |
2 | Smícháme vývar a víno, maso podle potřeby podléváme, občas kýtu také obrátíme. |
3 | Šalotku oloupeme, mrkev také oloupeme a podélně rozčtvrtíme. Oloupané brambory pokrájíme na kostky, z omytých bylinek otrháme lístky. Vším obložíme pečeni asi 45 minut před koncem tepelné úpravy. |
4 | Upečené maso nakrájíme na plátky. Výpek a zeleninu osolíme, opepříme a spolu s kýtou upravíme na mísu. |
Poznámka
Servírujeme teplé.