Šalotky ve slupce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šalotky ve slupce
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 16479 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
125 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
600 g | Šalotka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 37,5mg |
Draslík | 502,0mg |
Vláknina | 39,8mg |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 36,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šalotky ve slupce postup přípravy receptu:
1 | Šalotky omyjeme a necháme oschnout na papírové utěrce. Uvolněné slupky odstraníme, zbylé ale neloupeme. |
2 | Na pánvi na rozehřátém másle šalotky zvolna podusíme. Potom je osolíme a opepříme. Podáváme ihned velmi horké. |
Poznámka
Šalotky jsou vhodnou přílohou k bílému masu. Se šalotkami můžeme podusit i neoloupané stroužky česneku.