Bruselský salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 37 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bruselský salát
Celkový čas: | 37 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 12 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 16711 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
4 ks | Brambory |
2 ks | Čekanka |
0,5 polévková lžíce | Estragon |
400 g | Kapusta růžičková |
1 špetka | Muškátový oříšek |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 572,7mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 685,7mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Čekanka, Estragon, Muškátový oříšek, Ocet vinný, Pažitka, Pepř bílý, Šalotka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapusta růžičková, Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bruselský salát postup přípravy receptu:
1 | Kapustu opereme a uvaříme, musí být měkká, ale ještě pevná. Okořeníme ji muškátovým oříškem. |
2 | Čekankové puky nakrájíme na drobno. Vařené brambory ve slupce oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky, petrželku, pažitku a estragon omyjeme, osušíme, nasekáme. |
3 | Na zálivku promícháme ocet, pepř, sůl a olej, poté přidáme vodu. Nakonec dáme do zálivky bylinky a kostičky šalotky. |
4 | Kapustu, čekanku a brambory dáme na mísu, přelijeme zálivkou a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.