Česnekový toast - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 14 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Česnekový toast
Celkový čas: | 14 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 9 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16741 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 ks | Bageta |
1 kávová lžička | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 5,4mg |
Draslík | 32,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Bazalka, Česnek, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Česnekový toast postup přípravy receptu:
1 | Plátky bagety rozložíme vedle sebe na plech. V rendlíku rozehřejeme máslo a olej. Česnek oloupeme a prolisujeme, přidáme spolu s bazalkou k máslu. Dusíme asi 10 vteřin, pak ji odstavíme z ohně. |
2 | Plech s chlebíčky dáme do trouby předehřáté na 250°C asi na vzdálenost 10 cm od horního zdroje tepla a chlebíčky lehce opečeme. |
3 | Plátky chlebíčků obrátíme, potřeme česnekovým máslem a posypeme strouhaným parmazánem. Zapékáme asi 5-7 minut v troubě, až jsou zlatohnědé. |
4 | Hotové chlebíčky dáme na mísu a horké podáváme. |