Roštěnky na fazolkách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roštěnky na fazolkách
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 16806 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Cibule |
200 g | Fazolové lusky zelené |
200 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
200 ml | Mléko kefírové |
200 g | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 57,0mg |
Draslík | 834,0mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,6mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Fazolové lusky zelené, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Mléko kefírové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roštěnky na fazolkách postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na plátky, mírně naklepeme a opečeme nasucho v teflonové pánvi. Osolíme, podlijeme vodou, přidáme oloupanou, jemně pokrájenou cibuli a zvolna dusíme. |
2 | Když je maso zpola měkké, pokryjeme je omytými, nadrobno rozkrájenými fazolkami. Přidáme omytá, na kolečka nakrájená rajčata, vše dusíme do měkka. Podle potřeby podléváme kyselým mlékem. |
3 | Podáváme s vařenými bramborami. |
Poznámka
Servírujeme teplé.