Pikantní fazole - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní fazole
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 16857 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
100 g | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
200 g | Fazole bílé |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
100 g | Okurky nakládané |
30 ml | Olej rostlinný |
100 g | Paprika sterilovaná |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Sardelové řezy |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 2,1mg |
Draslík | 990,9mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Fazole bílé, Okurky nakládané, Olej rostlinný, Paprika sterilovaná, Sardelové řezy, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní fazole postup přípravy receptu:
1 | Fazole předem namočené uvaříme v téže vodě doměkka, scedíme je a necháme okapat. |
2 | Uvařené fazole promícháme s oloupanou, nadrobno nakrájenou cibulí, na kostičky nakrájenými okurkami a nadrobno nakrájenými sterilovanými paprikami. |
3 | Salát ochutíme rozetřenými sardelovými řezy a zalijeme nálevem připraveným z oleje, octa, pepře, soli a cukru. |