Srnčí řízky s červeným zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí řízky s červeným zelím
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 16880 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
200 g | Brambory vařené |
60 g | Cibule |
1 kávová lžička | Kmín celý |
100 g | Slanina vepřová |
300 g | Srnčí kýta |
1 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Voda pitná |
200 g | Zelí hlávkové červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 34,0mg |
Draslík | 781,5mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 66,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Kmín celý, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Srnčí kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí řízky s červeným zelím postup přípravy receptu:
1 | Z omyté srnčí kýty odkrojíme přes vlákno dva řízky, odblaníme je a lehce naklepeme. |
2 | Maso opečeme na rozškvařené slanině, přidáme oloupanou, na jemno pokrájenou cibuli, osmahneme, podlijeme vodou a dusíme do měkka. |
3 | Podáváme s vařenými bramborami a syrovým červeným zelím nakrájeným na nudličky, osoleným, okmínovaným. Zalí můžeme spařit horkým nálevem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.