Moravské zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Moravské zelí
Moravské zelí
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 1695 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 ks | Brambory |
2 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Kmín celý |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
40 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
800 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 9,7mg |
Draslík | 580,4mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 186,9mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 81,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Kmín celý, Sádlo škvařené, Sůl, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Moravské zelí postup přípravy receptu:
1 | Nastrouhané zelí dáme do hrnce a zalijeme horkou vodou. |
2 | Přidáme nakrájenou cibuli, sádlo, osolíme a okmínujeme. |
3 | Uvaříme doměkka. |
4 | Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, zasypeme hladkou moukou a připravíme jíšku. |
5 | Zředíme ji vodou ze zelí, rozmícháme dohladka. K zelí přidáme nastrouhaný brambor, jíšku a dochutíme. |
6 | Nkonec zelí okyselíme octem. |
Jelikož bylo zelí kyselé tak akorát, nepřidávala jsem už ocet. Připravenou jíšku nechávám dobře provařit a brambory přidávám až ke konci přípravy. Za mě palec nahoru.