Čočková polévka s rajčatovým protlakem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čočková polévka s rajčatovým protlakem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 17206 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
200 g | Čočka jedlá |
0,1 l | Mléko polotučné |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
70 g | Protlak rajčatový |
30 g | Sádlo škvařené |
20 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
100 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 13,8mg |
Draslík | 525,6mg |
Vláknina | 33g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Čočka jedlá, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Protlak rajčatový, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čočková polévka s rajčatovým protlakem postup přípravy receptu:
1 | Předem namočenou čočku vaříme spolu s oloupanou, nakrájenou cibulí a kouskem kůže ze slaniny. Během varu přidáme oloupanou, nastrouhanou kořenovou zeleninu. |
2 | Když je čočka měkká, kůži ze slaniny vyjmeme a čočku prolisujeme. Zahustíme ji jíškou, připravenou ze sádla a mouky, následně přidáme rajčatový protlak a chvíli povaříme. |
3 | Nakonec do polévky přilijeme mléko a podle chuti osolíme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.