Recept

Vepřové závitky s vejci

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 17251

Ingredience

100 g Anglická slanina
1 ks Cibule
4 kávová lžička Hořčice
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
40 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
500 g Vepřová kýta
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 557 kcal
Kilojoule 2 332kJ
2% Sacharidy 8 g
58% Tuky 44 g
26% Sodík 516 mg
56% Bílkoviny 32 g

Vepřové závitky s vejci postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, potřeme hořčicí a poprášíme mletou paprikou. Každý plátek poklademe plátkem slaniny a půlkou natvrdo uvařeného vejce. Stočíme do závitků a sepneme jehlami.

2

Závitky obalíme v mouce, vložíme do tlakového hrnce spolu s oloupanou, nasekanou cibuli zpěněnou na sádle. Maso po všech stranách opečeme, podlijeme 250 ml vody, přidáme protlak a utřený česnek. Hrnec uzavřeme a závitky dusíme asi 25 minut doměkka. Šťávu odvaříme na potřebnou hustotu, nebo ji zředíme vodou.

Poznámka

Závitky podáváme s rýží, přelité šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept