Pečená rajčata po srbsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená rajčata po srbsku
Pečená rajčata po srbsku
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 17420 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 hrst | Bazalka |
120 g | Máslo čerstvé |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1000 g | Rajčata |
125 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 36,0mg |
Draslík | 624,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,8mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Rajčata, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená rajčata po srbsku postup přípravy receptu:
1 | Rajčata spaříme, oloupeme, rozpůlíme a zbavíme semínek. |
2 | Půlky rajčat osolíme, obalíme v hladké mouce, namočíme v rozehřátém másle a obalíme ve strouhance. |
3 | Zapékací mísu vymažeme máslem, urovnáme do ní připravená rajčata a pečeme je ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut. Krátce před dopečením posypeme vršky rajčat omytými, nadrobno natrhanými lístky bazalky. |