Ovesná kaše - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 72 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovesná kaše
Celkový čas: | 72 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 65 minut |
Doba vaření: | 7 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 17778 |
Kategorie: | Kaše |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
200 ml | Mléko plnotučné |
50 g | Ovesné vločky |
1 špetka | Sůl |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 44,0mg |
Draslík | 230,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Ovesné vločky, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ovesná kaše postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve namočíme do vody ovesné vločky asi na hodinu nebo přes noc. |
2 | Do kastrolu nalijeme mléko, dáme špetku soli a cukr a vaříme i s vločkami do zhoustnutí. Stále mícháme! Vaříme asi 5 minut. |
3 | Můžeme servírovat s ovocnou omáčkou, posypanou kakaem, skořicí a politou rozpuštěným máslem. |