Fazolkovo - broskvový salát s mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolkovo - broskvový salát s mandlemi
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 17982 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 ks | Broskve |
1 ks | Citrony |
450 g | Fazolky mražené |
4 polévková lžíce | Mandle |
1 hrst | Máta |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,3 kávová lžička | Sůl |
1 špetka | Sůl mořská |
700 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 581,1mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,2mg |
Vitamín E | 6,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Citrony, Fazolky mražené, Mandle, Máta, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolkovo - broskvový salát s mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Dáme vařit osolenou vodu do hrnce a krátce v něm povaříme fazolky. |
2 | V míse promícháme vychlazené fazolky, opláchnuté, vypeckované a na měsíčky nakrájené broskve, nahrubo nasekané mandle a nadrobno nasekanou hrstku čerstvé máty. Salát opepříme, osolíme mořskou solí, zalijeme citronovou šťávou s olejem a promícháme. |
3 | Před podáváním dáme salát vychladit do ledničky, aby se odležel. |