Zelný salát s jablky a vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelný salát s jablky a vínem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 1812 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
5 ks | Diachrom |
200 g | Hroznové víno |
1 ks | Jablka |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Voda pitná |
500 g | Zelí hlávkové červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 0,5mg |
Draslík | 226,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hroznové víno, Jablka, Olej stolní, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Diachrom, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelný salát s jablky a vínem postup přípravy receptu:
1 | Omyté červené zelí nakrouháme na nudličky. |
2 | Spaříme vroucí vodou a necháme okapat a vychladnout. |
3 | V octu rozpustíme tablety Diachromu, přidáme olej, sůl a 100ml studené vody. |
4 | Zálivku zamícháme. |
5 | Kuličky vína rozpůlíme, oloupané jablko nastrouháme a vše přidáme k zelí, které vychladlo. |
6 | Zalijeme zálivkou, promícháme a dáme vychladit. |