Recept

Dušený králík se zelenými olivami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 18248

Ingredience

200 g Anglická slanina
2 ks Bobkový list
4 ks Celer řapíkatý
500 g Cibule
1 l Hovězí vývar základní
2 polévková lžíce Kapary sterilované
1200 g Králičí maso
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Olej olivový
100 g Olivy zelené
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 514 kcal
Kilojoule 2 151kJ
3% Sacharidy 12 g
39% Tuky 29 g
71% Sodík 1 g
88% Bílkoviny 49 g

Dušený králík se zelenými olivami postup přípravy receptu:

1

Očištěného a omytého králíka naporcujeme.

2

Slaninu nakrájíme na kostičky, vyškvaříme, přidáme olivový olej a zprudka na něm osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a oloupaný, na kostky nakrájený celer.

3

Přidáme králičí maso a zvolna je opékáme po všech stranách. Maso poprášíme moukou, podlijeme vývarem, přidáme koření a vše vaříme asi 1 hodinu.

4

Nakonec do pokrmu přidáme olivy a kapary.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept