Dušená žebírka v zelenině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená žebírka v zelenině
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 18316 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 špetka | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
1 polévková lžíce | Libeček |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Vepřová žebra |
250 ml | Vývar z hovězích kostí |
200 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 124,7mg |
Draslík | 667,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Kmín drcený, Olej stolní, Sůl, Vepřová žebra mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Libeček, Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Vývar z hovězích kostí , Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená žebírka v zelenině postup přípravy receptu:
1 | Žebírka omyjeme, maso zčásti odřízneme od kosti, po okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, okmínujeme a poprášíme hladkou moukou. |
2 | Připravená žebírka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji, přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu a vše osmahneme. Podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka. |
3 | Nakonec pokrm okořeníme nasekaným libečkem, podle chuti přisladíme a okyselíme. Podlijeme vývarem a chvíli podusíme. |
4 | Podáváme s vařenými bramborami. |