Recept

Vepřové řízky se šunkovou gratinádou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 18383

Ingredience

1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej stolní
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
60 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
600 g Vepřová kýta
100 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 462 kcal
Kilojoule 1 933kJ
0% Sacharidy 1 g
42% Tuky 32 g
16% Sodík 317 mg
73% Bílkoviny 41 g

Vepřové řízky se šunkovou gratinádou postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na řízky, na okrajích nařízneme, osolíme, poprášíme mletou paprikou a moukou. Řízky po obou stranách opečeme na rozehřátém oleji, následně přendáme do pekáčku.

2

Maso pokryjeme směsí rozšlehaných vajec, nasekané šunky, nastrouhaného sýru a soli. Gratinujeme pod grilem nebo v silně vyhřáté troubě, až se sýr začne tavit a povrch zrůžoví.

3

Podáváme s vařenými bramborami a čerstvou zeleninou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept