Jednoduchý recept

Pečené sladké brambory s mořskou solí

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 18450

Ingredience

4 ks Brambory sladké (Batáty)
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 špetka Sůl mořská

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 71 kcal
Kilojoule 299kJ
4% Sacharidy 13 g
2% Tuky 2 g
7% Sodík 137 mg
2% Bílkoviny 1 g

Pečené sladké brambory s mořskou solí postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 230 stupňů a plech potřeme olejem.

2

Vydrhnuté sladké brambory ve slupce rozkrojíme podélně a z každé poloviny nařežeme ještě na 3-5 klínků. Ty potom položíme na potřený plech, popepříme, posolíme a vložíme do trouby. Pečeme asi 20 minut dokřupava. V polovině pečení obrátíme klínky spodem navrch.

3

Po upečení posypeme brambory hrubou mořskou solí a podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept