Pečené sladké brambory s mořskou solí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené sladké brambory s mořskou solí
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 18450 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
4 ks | Brambory sladké (Batáty) |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 špetka | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 264,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory sladké (Batáty), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené sladké brambory s mořskou solí postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 230 stupňů a plech potřeme olejem. |
2 | Vydrhnuté sladké brambory ve slupce rozkrojíme podélně a z každé poloviny nařežeme ještě na 3-5 klínků. Ty potom položíme na potřený plech, popepříme, posolíme a vložíme do trouby. Pečeme asi 20 minut dokřupava. V polovině pečení obrátíme klínky spodem navrch. |
3 | Po upečení posypeme brambory hrubou mořskou solí a podáváme horké. |