Rybí polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí polévka
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 18904 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
40 g | Celer - nať |
2 stroužek | Česnek |
130 g | Cibule |
10 ml | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
500 g | Mořská štika - filety |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
70 g | Mrkev kořen |
6 g | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
70 g | Petržel kořen |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
100 g | Rýže předvařená (parboiled) |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 122,9mg |
Draslík | 298,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Mořská štika - filety, Paprika mletá sladká, Petržel kořen, Rýže předvařená (parboiled), Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí polévka postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté mořské ryby uvaříme ve 2 l vody. Za varu pečlivě sbíráme vzniklou pěnu. K rybám přidáme pepř, snítky celerové natě, rozčtvrcené cibule a bobkový list. Vaříme do změknutí ryb. Poté vývar scedíme přes hustý cedník. |
2 | Petržel, mrkev a česnek omyjeme a pokrájíme na drobné kousky, necháme podusit na másle. Vzniklou směs zaprášíme hladkou moukou a zalijeme rybím vývarem. Pečlivě rozšleháme a necháme vařit. Do vařící polévky přidáme rýži, kterou jsme předtím pečlivě proprali pod vodou. Rýži necháme v polévce vařit, než změkne. |
3 | Na závěr do polévky vmícháme dva rozšlehané žloutky a mletou papriku zpěněnou na trošce másla. Dle chuti přidáme trochu citrónové šťávy. |
4 | Před servírování posypeme sekanou petrželkou. |