Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 19061

Ingredience

Tatarská omáčka
1 kávová lžička Hořčice Dijonská
1 kávová lžička Kapary
2 kávová lžička Ocet vinný
1 ks Okurky nakládané
150 ml Olej olivový
4 ks Olivy zelené
2 kávová lžička Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
2 kávová lžička Petržel - nať
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
Obalované rybí filé
1 kávová lžička Bylinky čerstvé - svazek
180 g Chléb pšeničný (bílý)
1 ks Citrony
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
100 ml Olej rostlinný
1 ks Petržel - nať
700 g Treska aljašská
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 733 kcal
Kilojoule 3 068kJ
8% Sacharidy 30 g
67% Tuky 51 g
79% Sodík 2 g
73% Bílkoviny 41 g

Obalované rybí filé postup přípravy receptu:

1

Zhruba půl minuty mixujeme do pěny žloutek, hořčici, ocet, pepř, sůl a začneme přilévat nejprve po kapkách olivový olej, a když začne hmota houstnout, přiléváme olej tenkým praménkem dokud ho všechen nezapracujeme. Majonézu dáme do misky, vmícháme nadrobno nakrájené olivy, kapary, okurku, petrželku a pažitku. Pokud je majonéza příliš hustá, naředíme ji trochou horké vody.

2

Na jemnou strouhanku rozmixujeme bílý toastový chléb, smícháme s bylinkami a odložíme. Rybí filé nakrájíme na hranolky (jako rybí prsty) a obalíme je v mouce, vajíčku a nakonec v ochucené strouhance. Rozložíme je na mísu a na půl hodiny uložíme do ledničky.

3

Rozehřejeme olej na 190°C a 3-4 minuty dozlatova smažíme rybí hranolky. Zbavíme nadbytečného tuku vrstvou papírových utěrek, rozdělíme na talíře a ozdobené klínkem citronu a petrželkou servírujeme s připravenou tatarskou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept