Zapékané gnocchi s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 28 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékané gnocchi s rajčaty
Celkový čas: | 28 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 3 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | birka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (15%) |
ID receptu: | 19118 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
500 g | Bramborové noky |
1 stroužek | Česnek |
125 g | Mozzarella |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
120 g | Olivy zelené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Pesto |
500 ml | Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 44,7mg |
Draslík | 211,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 211,4mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Mozzarella, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bramborové noky, Olej olivový extra panenský, Olivy zelené, Pepř černý mletý, Pesto, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékané gnocchi s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Rozpalte větší pánev a na trošce oleje orestujte česnek nakrájený na tenké plátky, přilijte rajčatové pyré a nechte vařit 10 minut za občasného míchání. |
2 | Přidejte špetku soli, pepře a pesto. Dobře promíchejte a odstavte. |
3 | Gnocchi uvařte podle návodu na obalu v dostatečném množství vroucí osolené vody, sceďte a přisypte k omáčce. |
4 | Přesypte do zapékací misky a ozdobte plátky mozzarelly, pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C 10 minut. |