Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 19147

Ingredience

Na vymazání
450 g Filé rybí
300 g Houby čerstvé
230 g Hřebenatka
230 g Mozzarella
0,3 ks Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
0,5 balení Těstoviny Lasagne
Lasagne s plody moře
1 ks Cibule
1 kávová lžička Hořčice v prášku
600 ml Mléko polotučné
5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
150 ml Víno bílé
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 791 kcal
Kilojoule 3 309kJ
7% Sacharidy 24 g
67% Tuky 50 g
34% Sodík 671 mg
143% Bílkoviny 80 g

Lasagne s plody moře postup přípravy receptu:

1

Na pánvi rozehřejeme olej a 5 minut na něm opékáme cibuli, česnek a tymián. Přidáme houby a ještě 5 minut opékáme. Vmícháme víno a prudce povaříme, dokud se téměř neodpaří. Potom přidáme rajčata, zamícháme a pod pokličkou omáčku vaříme 15 minut. Osolíme a opepříme podle chuti a odstavíme.

2

V hrnci na slabém ohni rozpustíme máslo, přidáme mouku, práškovou hořčici a mícháme dohladka. Ještě 2 minuty zahříváme, ale dáváme pozor, aby nám mouka neztmavla. Potom postupně vmícháme mléko, přivedeme k varu a zvolna 2 minuty vaříme. Odstavíme a na povrch omáčky položíme potravinářskou fólii, aby se nám neutvořil škraloup.

3

Do zapékací misky vymazané máslem nalijeme polovinu rajčatové omáčky, přidáme polovinu kousků rybího filé a hřebenatek. Položíme v další vrstvě polovinu lasagnových plátků, nalijeme polovinu bílé omáčky, nasypeme polovinu kostiček sýra mozzarella a vrstvy znovu zopakujeme tak, aby navrchu byla opět bílá omáčka a mozzarella.

4

Zapékáme 35-40 minut v troubě předehřáté na 200 °C dozlatova. Necháme 10 minut odpočinout a servírujeme v zapékací misce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept