Bramborové placky se šunkou a vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové placky se šunkou a vejci
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 19291 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1000 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
250 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
50 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Šunka dušená |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 286,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,5mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové placky se šunkou a vejci postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a usmažíme na pánvi na oleji. |
2 | Do mísy rozklepneme vejce, osolíme, opepříme, přidáme smetanu a oloupanou, jemně nasekanou cibuli. Vmícháme osmažené brambory a pokud je směs řídká, přisypeme trochu strouhanky. |
3 | Do oleje po smažení brambor klademe lžící připravenou směs, rozprostřeme ji na placky a po obou stranách opečeme. |
4 | Upečené placky navršíme na mísu, obložíme plátky šunky a na másle podušeným hráškem. |