Rizoto s mořskými plody - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rizoto s mořskými plody
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | birka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (15%) |
ID receptu: | 19384 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Citronová kůra |
100 g | Hřebenatka |
150 g | Krevety tygří - loupané |
25 g | Máslo čerstvé |
150 g | Mušle srdcovky |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
350 g | Rýže Arborio |
1 špetka | Šafrán |
1 špetka | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
1200 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 75g |
---|---|
Cholesterol | 55,1mg |
Draslík | 414,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová kůra, Hřebenatka, Mušle srdcovky, Pažitka, Sůl, Víno bílé, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Rýže Arborio, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rizoto s mořskými plody postup přípravy receptu:
1 | Mušle pod tekoucí vodou dobře propláchněte, na neotevřené zlehka poklepejte nožem, ty, které se neotevřely, zahoďte. |
2 | Ve velkém hrnci na oleji osmažte cibulku doměkka, přisypte rýži a za stálého míchání smažte 3 minuty, přidejte víno a šafrán a nechte provařit, za občasného míchání pomalu přilévejte vývar po částech, aby se stihl do rýže vsáknout před přilitím další části. Osolte a opepřete. |
3 | Po 13 minutách přidejte mořské plody a citronovou kůru, vařte 7 minut. Hotové rizoto sundejte z plotny a přimíchejte máslo a pažitku. |