Recept

Studená pikantní omáčka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 120 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 19394

Ingredience

1 ks Cibule
100 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Hořčice
0,5 kávová lžička Hořčičné semínko
2 ks Jablka
100 ml Ocet jablečný
2 ks Okurky nakládané
1 špetka Skořice mletá
1 polévková lžíce Sůl
150 ml Voda pitná
1 špetka Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 154 kcal
Kilojoule 645kJ
10% Sacharidy 37 g
1% Tuky 1 g
102% Sodík 2 g
2% Bílkoviny 1 g

Studená pikantní omáčka postup přípravy receptu:

1

Sterilované okurky a cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Smícháme v porcelánové misce, osolíme (2 špetky) a necháme stát asi 120 minut. Poté slijeme vyloučenou tekutinu a přidáme nakyslá jablka nakrájená na kostičky.

2

V kastrůlku rozmícháme ocet, vodu, cukr, hořčici a koření - zbytek soli, mletou skořici, mletý zázvor a hořčičné semínko. Uvedeme do varu, zmírníme oheň a necháme povařit asi 3 minuty.

3

Dvě menší sklenice vysterilizujeme krátkým vařením, napěchujeme do nich okurkovou směs a zalijeme svařeným octem. Uzavřeme a zavařujeme ve vodní lázni při 80 st. Celsia 15 minut.

4

Omáčka se nechá 4 týdny uležet.

Poznámka

Podává se k hamburgerům, párkům, dává se na tousty a saláty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept