Zelené fazolky v ovesné omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelené fazolky v ovesné omáčce
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 19459 |
Ingredience
400 g | Fazolové lusky zelené |
0,5 kávová lžička | Ocet vinný |
1 kávová lžička | Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička | Omáčka sójová |
50 g | Oves Milk - sušený ovesný nápoj |
40 g | Ovesné vločky |
1 kávová lžička | Sůl |
600 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 337,4mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,3mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazolové lusky zelené, Ocet vinný, Ovesné vločky, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Omáčka sójová, Oves Milk - sušený ovesný nápoj mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelené fazolky v ovesné omáčce postup přípravy receptu:
1 | Lusky dáme do sítka, omyjeme je pod tekoucí vodou a okrájíme špičky. Máme-li lusky větší, můžeme je rozpůlit. |
2 | Nasypeme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme 20 minut. |
3 | Fazolky scedíme, ale vodu nevyléváme. V ní si rozpustíme ovesný mléčný nápoj. V nápoji rozvaříme ovesné vločky na řídkou kaši. |
4 | Kaši propasírujeme přes cedník přímo na fazolky. Ještě krátce povaříme. |
5 | Hotové fazolky osolíme, dochutíme sójovou omáčkou a lehce okyselíme octem. Je vhodné vmíchat lžičku panenského olivového oleje. |
6 | Upravíme na talíři a jako přílohu podáváme vařený brambor. |