Závitky z vepřového masa po myslivecku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závitky z vepřového masa po myslivecku
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Urbanová Urbanová |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 19618 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Cibule |
100 g | Houby čerstvé |
1 špetka | Nové koření celé |
20 g | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
50 g | Šunka dušená |
1 špetka | Tymián sušený |
1 ks | Vejce slepičí |
300 g | Vepřová kýta |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 235,7mg |
Draslík | 841,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,3mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Nové koření celé, Olej rostlinný, Sůl, Tymián sušený, Vejce slepičí, Vepřová kýta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Závitky z vepřového masa po myslivecku postup přípravy receptu:
1 | Podusíme ve vodě houby, promícháme s nakrájenou šunkou, vejcem a přidáme petrželku. |
2 | Směs rozdělíme na naklepané a osolené plátky masa, srolujeme a sepneme špejlemi. |
3 | Na oleji zpěníme cibulku, vložíme závitky a osmahneme, podlijeme vodou, přidáme koření a dusíme doměkka. |
Tyto závitky jsou fajn, ale já bych raději šťávu zahustila moukou. Pokud se ale budou podávat např. s bramborovou kaší nebo šťouchanými bramborami + nějaký salát tak to ani nemusí vadit. Do náplně stačí dát o malinko méně hub i šunky.