Kuře na estragonu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře na estragonu
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 19713 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Estragon |
1 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
1 ks | Kuře |
40 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
125 ml | Víno bílé |
250 ml | Vývar drůbeží |
4 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 519,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 361,8mg |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,2mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Estragon, Kuře, Šalotka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře na estragonu postup přípravy receptu:
1 | Kuře očistíme, omyjeme a do masa vetřeme citronovou šťávu, sůl a pepř. Do břišní dutiny vložíme snítku estragonu. |
2 | Připravené kuře opečeme po všech stranách na rozehřátém másle. Přilijeme víno, vývar a přidáme očištěné šalotky a zbylý estragon. Kuře pečeme pod pokličkou ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut. Vyjmeme a necháme na teplém místě. |
3 | Zakysanou smetanu rozmícháme se žloutky a hořčicí, vmícháme do výpeku, rozmícháme a jen zahřejeme. |
4 | Porce kuřete upravíme na talíře a podáváme s omáčkou. |