Drůbeží játra pečená v troubě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Drůbeží játra pečená v troubě
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 19968 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
500 ml | Hovězí vývar základní |
500 g | Játra drůbeží |
1 kávová lžička | Koření grilovací |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 440,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 49,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Játra drůbeží, Koření grilovací, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Drůbeží játra pečená v troubě postup přípravy receptu:
1 | V pekáčku rozehřejeme olej a máslo, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji. Do základu vložíme očištěná drůbeží játra a okořeníme je. |
2 | Pečeme ve vyhřáté troubě doměkka a během pečení podléváme vývarem. |
3 | Upečená játra osolíme, zahustíme hladkou moukou a ještě krátce podusíme. |
Poznámka
Podáváme s rýží.