Zeleninový dort - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninový dort
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 20020 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
6 ks | Brambory |
1 ks | Cuketa |
1 ks | Mrkev kořen |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika zelená |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Petržel kudrnka |
1 ks | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
230 g | Sýr Eidam cihla - výběr 60% |
100 g | Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 137,7mg |
Draslík | 778,6mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 62,3mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cuketa, Olej rostlinný, Paprika červená, Paprika zelená, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Pórek, Sýr Eidam cihla - výběr 60%, Sýr Hermelín (Camember, Encián) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninový dort postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi rozpálíme rostlinný olej. Brambory očistíme, omyjeme, nakrájíme na plátky a vložíme do pánve. Restujeme 10 minut. |
2 | Pórek pokrájíme na kolečka, papriku na proužky, cuketu na kostičky a mrkev nastrouháme nahrubo. |
3 | Brambory vyndáme z pánve a rozložíme je na dno dortové formy. |
4 | Všechnu zeleninu nasypeme do rozpáleného oleje, který zbyl po bramborách. Restujeme 7 minut. Přidáme vejce a nastrouhané nebo rozdrobené sýry. Pánev odstavíme a suroviny dobře promícháme. Nezapomeneme osolit a opepřit. Zeleninovou směs naklademe do formy na brambory. Posypeme sekanou petželkou a dáme zapéct. Pečeme při vyšší teplotě 20 minut. |
5 | Upečený dort nožem rozdělíme na porce a podáváme s čerstvou zeleninou. |