Závin s bramborovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závin s bramborovou náplní
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 20079 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
náplň | |
---|---|
400 g | Brambory vařené |
1 ks | Citrony |
150 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Závin s bramborovou náplní | |
100 g | Máslo čerstvé |
150 g | Mouka pšeničná hrubá |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce | Tuk |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 146,6mg |
Draslík | 276,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Citrony, Cukr krupice, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Tuk, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Závin s bramborovou náplní postup přípravy receptu:
1 | Na vále smícháme mouku s rozdrobeným máslem, žloutkem, vodou a octem. Vypracujeme křehké těsto a necháme je asi 30 minut odpočinout. |
2 | Příprava náplně: Uvařené, vychladlé brambory nastrouháme a smícháme s cukrem, žloutkem, citronovou kůrou, šťávou a vanilkovým cukrem. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. |
3 | Z těsta vyválíme tenčí placku, polovinu potřeme připravenou náplní a opatrně zavineme. Povrch pomastíme tukem a závin pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut. Po částečném vychladnutí krájíme na řezy a podáváme. |