Závitky z hovězího masa se salámem na červeném víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závitky z hovězího masa se salámem na červeném víně
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | oktavka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (9%) |
ID receptu: | 20091 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
40 g | Anglická slanina |
1 krajíc | Chléb konzumní |
1 ks | Cibule |
600 g | Hovězí maso přední |
1 hrst | Pažitka |
150 g | Salám měkký |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Tuk |
1 ks | Vejce slepičí |
2 dl | Víno červené |
2 dl | Voda pitná |
1 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 124,4mg |
Draslík | 514,6mg |
Vláknina | 920,8mg |
Vitamín A | 340,9mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Hovězí maso přední, Pažitka, Salám měkký, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Víno červené, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Závitky z hovězího masa se salámem na červeném víně postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve připravíme náplň: Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a dáme ji na rozpálený tuk, přidáme nakrájenou cibulku, přisypeme 2 lžíce strouhaného chleba, ještě vmícháme na kostičky nakrájený salám a vše osmahneme. Nakonec náplň zalijeme rozšlehaným vejcem. Pánev odstavíme a necháme ztuhnout. |
2 | Hovězí plátky naklepeme, potřeme připravenou náplní, svineme a převážeme nití. |
3 | Závitky dáme na rozpálený tuk a ze všech stran opečeme, přidáme kolečko cibule a za občasného podlití dusíme do měkka. |
4 | Měkké závitky vyjmeme, šťávu vysmahneme, zaprášíme zbytkem strouhaného chleba, znova podlijeme a povaříme. Podle chuti dosolíme a okořeníme zázvorem. Nakonec podlijeme vínem a závitky v omáčce znovu prohřejeme. |