Polévka z rajčat s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z rajčat s jablky
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 2013 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
3 ks | Jablka |
3 polévková lžíce | Krupky trhané |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 ks | Petržel - nať |
5 ks | Rajčata |
1 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
1 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 16,4mg |
Draslík | 609,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,1mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krupky trhané, Máslo čerstvé, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z rajčat s jablky postup přípravy receptu:
1 | Do 1 l vývaru nasypeme umleté nebo v mixéru rozdrcené kroupy a vaříme cca 20 min. |
2 | Poté přidáme rozkrájená omytá rajčata, sůl a necháme ještě cca 10 min vařit. |
3 | Uvařenou polévku rozmixujeme. |
4 | Jablka nakrájená na kostičky opražená na másle přidáme do rozmixované polévky. |
5 | Polévku posypeme nasekanou petrželovou natí. |
6 | Polévku podáváme v hlubokých talířích či polévkových miskách, kdy do každé porce přidáme lžíci husté smetany nebo neslazené šlehačky. |