Jablka smažená v pivním těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablka smažená v pivním těstíčku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 20185 |
Kategorie: | Smažené ovoce |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
100 g | Cukr krupice |
6 ks | Jablka |
4 polévková lžíce | Mléko polotučné |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 ml | Olej rostlinný |
2 kávová lžička | Olej stolní |
125 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
2 polévková lžíce | Rum |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 186,6mg |
Draslík | 372,5mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,6mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Jablka, Olej rostlinný, Olej stolní, Rum, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablka smažená v pivním těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Mouku osolíme, přidáme žloutky, mléko, olej a pivo. Vše dobře rozšleháme a nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. |
2 | Jablka oloupeme, omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Posypeme je cukrem a pokapeme citronovou šťávou a rumem. |
3 | Plátky jablek namočíme do těstíčka a v dostatečném množství oleje v pánvi je po obou stranách osmažíme. Necháme krátce okapat. |
4 | Jablka podáváme horká, posypaná cukrem. |