Recept

Jablka smažená v pivním těstíčku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 20185

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
100 g Cukr krupice
6 ks Jablka
4 polévková lžíce Mléko polotučné
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
250 ml Olej rostlinný
2 kávová lžička Olej stolní
125 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
2 polévková lžíce Rum
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný bílek slepičí
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 679 kcal
Kilojoule 2 841kJ
29% Sacharidy 105 g
33% Tuky 24 g
5% Sodík 102 mg
20% Bílkoviny 11 g

Jablka smažená v pivním těstíčku postup přípravy receptu:

1

Mouku osolíme, přidáme žloutky, mléko, olej a pivo. Vše dobře rozšleháme a nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

2

Jablka oloupeme, omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Posypeme je cukrem a pokapeme citronovou šťávou a rumem.

3

Plátky jablek namočíme do těstíčka a v dostatečném množství oleje v pánvi je po obou stranách osmažíme. Necháme krátce okapat.

4

Jablka podáváme horká, posypaná cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept