Kuřecí rizoto s chřestem a olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí rizoto s chřestem a olivami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 20258 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
150 g | Chřest zelený |
200 g | Kuřecí prsa |
100 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 hrst | Olivy černé |
330 g | Rýže loupaná |
1 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
200 ml | Víno bílé |
0,5 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 89g |
---|---|
Cholesterol | 72,4mg |
Draslík | 620,4mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 15,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,7mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Rýže loupaná, Šalotka, Sůl, Sýr Parmezán, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Olej olivový, Olivy černé, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí rizoto s chřestem a olivami postup přípravy receptu:
1 | Ve velké pánvi zpěníme máslo a olej, přidáme omyté, na kostičky nakrájené maso a oloupanou, na plátky nakrájenou šalotku a vše orestujeme. Za stálého míchání vsypeme propláchnutou rýži a zalijeme vývarem a vínem. Za stálého míchání vaříme 5 minut. |
2 | Potom přidáme oloupaný, nasekaný česnek, černé olivy, očištěné vrchní části chřestu a vše vaříme do změknutí rýže. Podle potřeby můžeme podlít trochou vody. |
3 | Nakonec do rizota vmícháme nastrouhaný sýr a podle chuti přisolíme. |