Hamburské brambory - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hamburské brambory
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 20288 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
750 g | Brambory vařené ve slupce |
30 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 193,0mg |
Draslík | 822,4mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 211,9mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,8mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hamburské brambory postup přípravy receptu:
1 | Brambory vařené ve slupce oloupeme a prolisujeme. V kastrole při mírné tepotě brambory promícháme s máslem, pepřem a solí. Vmícháme žloutky, kaši dobře prošleháme a nakonec zlehka přimícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. |
2 | Lžící namočenou v horké vodě vykrajujeme z kaše noky a smažíme je na pánvi na oleji dozlatova. |
3 | Podáváme jako přílohu. |