Recept

Zapečená fazolová kaše

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 20333

Ingredience

2 ks Cibule
400 g Fazole bílé
60 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 464 kcal
Kilojoule 1 940kJ
18% Sacharidy 65 g
18% Tuky 13 g
11% Sodík 222 mg
43% Bílkoviny 24 g

Zapečená fazolová kaše postup přípravy receptu:

1

Propláchnuté fazole zalijeme studenou vodou a necháme asi 3 hodiny bobtnat. Potom je v téže vodě uvaříme doměkka.

2

Uvařené fazole prolisujeme s trochou vývaru, osolíme a rozmícháme na kaši.

3

Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a nasekanou petrželku osmahneme na 50 g másla a polovinu směsi vmícháme do fazolové kaše.

4

Kaši vložíme do zapékací mísy vymazané zbylým máslem, pokryjeme zbylou smaženou cibulí a zapečeme v mírně vyhřáté troubě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept