Burgundská omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Burgundská omáčka
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 20454 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
120 g | Anglická slanina |
1 kávová lžička | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
200 g | Máslo čerstvé |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
30 g | Petržel kudrnka |
30 g | Tymián čerstvý |
1500 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 80,4mg |
Draslík | 703,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 60,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bobkový list, Cibule, Pepř černý celý, Tymián čerstvý, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Burgundská omáčka postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu a mrkev na malé kostičky, petželku a tymián posekáme najemno. |
2 | Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme slaninu, cibuli, mrkev, tymián a petrželku. Okořeníme pepřem a bobkovým listem. Vše dusíme na másle 5 minut. Podlijeme vínem a vaříme 20 minut. Vaříme odkryté, aby se víno o třetinu vyvařilo. |
3 | Rozpustíme 4 lžíce másla a přimícháme do něj mouku. Touto směsí zahustíme omáčku a ještě jednou necháme povařit 5 až 7 minut. |
4 | Omáčku přecedíme přes jemné sítko. Vyndáme-li bobkový list, můžeme rozmixovat. Do hotové omáčky vmícháme 60 g čerstvého másla. |