Vepřové kotlety s fazolkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kotlety s fazolkami
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 20535 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
300 g | Fazolky ve slaném nálevu - sterilované |
2 ks | Feferony |
87 g | Kečup |
30 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
40 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vepřové kotlety |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 87,7mg |
Draslík | 483,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 311,8mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Fazolky ve slaném nálevu - sterilované, Feferony, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové kotlety s fazolkami postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté kotlety po okrajích nařízneme, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme hladkou moukou. Připravené kotlety vložíme do kastrolu s rozehřátým sádlem a opečeme je po obou stranách. Podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Během dušení maso podléváme teplou vodou a obracíme. |
2 | Oloupanou, na půlkolečka nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme okapané fazolky a osmahneme je. Zalijeme kečupem, ochutíme prolisovaným česnekem, pepřem a nasekanými feferonkami. Podle chuti přisolíme. Měkké kotlety upravíme na talíře a obložíme fazolkami. |
3 | Podáváme se smaženými hranolky. |