Jehněčí kýta pečená s nádivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kýta pečená s nádivkou
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 20583 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
nádivka | |
---|---|
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 ks | Rohlíky bílé |
3 ks | Vejce slepičí |
Jehněčí kýta pečená s nádivkou | |
1000 g | Jehněčí kýta |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 442,3mg |
---|---|
Cholesterol | 373,3mg |
Draslík | 804,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí, Jehněčí kýta, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Petržel - nať, Rohlíky bílé, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kýta pečená s nádivkou postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou a omytou kýtu osolíme, upravíme na plát, přeložíme a vzniklou kapsu naplníme částí nádivky. Maso zašijeme nebo sepneme jehlami. Zbylou nádivku vložíme do formy a upečeme v troubě. |
2 | Naplněnou kýtu vložíme do pekáče na rozehřáté máslo nádivkou nahoru. Během pečení maso podléváme vodou a přeléváme šťávou. Po ztuhnutí nádivky kýtu obrátíme. Před koncem pečení maso znovu obrátíme, potřeme máslem a dopečeme. |
3 | Příprava nádivky: Rozpustíme máslo, vlijeme do mléka s rozkvedlanými žloutky a směs nalijeme na rohlíky nakrájené na plátky. Osolíme, necháme chvíli stát a potom zlehka obrátíme, aby se rohlíky navlhčily. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků a přisypeme nasekanou petrželku. |