Fazolová kaše - Papula - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolová kaše - Papula
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 20657 |
Kategorie: | Kaše |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
500 g | Fazole bílé |
1 dl | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 77g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 39g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Fazole bílé, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolová kaše - Papula postup přípravy receptu:
1 | Umyté fazole namočíme přes noc do studené vody. |
2 | Ve stejné vodě je druhý den vaříme přibližně 10 minut. |
3 | Pak fazole scedíme, zalijeme je znovu horkou vodou, osolíme a uvaříme do měkka. Měkké fazole znovu scedíme a propasírujeme.(Můžeme je i rozmixovat). |
4 | Do větší pánve dáme rozehřát olej na kterém orestujeme drobně nasekaný česnek a 1/2 lžíce sladké papriky a dáme pozor aby nám paprika nepřihořela. K tomu přidáme fazolovou kaši, kterou dochutíme solí a pepřem. Vše znovu promícháme a ještě chvilku restujeme. |
5 | Servírujeme tak, že kaši na talíři posypeme paprikou a ozdobíme snítkami zelené petrželky nebo drobně pokrájenou pažitkou. |
6 | K fazolové kaši podáváme jako přílohu kyselé okurky, kysané zelí nebo nakládaná rajčata. |