Nádivka z koroptvičky s panádou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nádivka z koroptvičky s panádou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 20780 |
Kategorie: | Nádivky |
Ingredience
250 g | Chléb pšeničný (bílý) |
250 g | Koroptev |
200 g | Máslo čerstvé |
300 ml | Mléko plnotučné |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
5 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 530,3mg |
Draslík | 104,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 540,8mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 523,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb pšeničný (bílý), Muškátový oříšek, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koroptev, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nádivka z koroptvičky s panádou postup přípravy receptu:
1 | Bílý chléb namočíme do osoleném horkého mléka, chvilku necháme nasáknout a vylijeme na rozpálenou pánev. Za občasného míchání necháme odpařovat tak dlouho, až vznikne středně husté těsto - panáda. |
2 | Čtvrt kila předem uvařeného koroptvího mletého masa smícháme se žloutky a vychladlou panádou. Osolíme, opepříme a přidáme špetku mletého muškátového oříšku. Vypracujeme hladké těsto. Teprve nyní zapracujeme do těsta máslo a nádivku dáme do chladu. |