Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 155 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 20799

Ingredience

1 ks Cibule
2 ks Citrony
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
50 g Okra - Ibišek jedlý
2 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1 ks Petržel kořen
5 dl Smetana 33% (šlehačka)
1 polévková lžíce Sůl
300 g Telecí plec
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 415 kcal
Kilojoule 1 735kJ
3% Sacharidy 13 g
46% Tuky 35 g
20% Sodík 390 mg
27% Bílkoviny 15 g

Sarajevská čorba postup přípravy receptu:

1

Připravíme si telecí maso nakrájené na kousky a nadrobno nakrájenou petržel, mrkev a cibuli. Vše orestujeme v hrnci dozlatova na rozpáleném oleji, poprášíme moukou, promícháme a zalijeme asi 2 l vody, osolíme, opepříme a dále vaříme.

2

Během vaření přidáme okru (plody ibišku jedlého), kterou jsme předem uvařili ve vodě.

3

Čorbu s okrou vaříme ještě 1 hodinu, potom odstavíme a přidáme pro zjemnění smetanu se žloutky a citronovou šťávu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept