Dušené fazole borlotti - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 125 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené fazole borlotti
Celkový čas: | 125 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 20830 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 špetka | Chilli koření mleté |
6 g | Cibule |
350 g | Fazole bílé |
2 g | Hřebíček |
125 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel kudrnka |
5 g | Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
440 ml | Víno červené |
880 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Fazole bílé, Hřebíček, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené fazole borlotti postup přípravy receptu:
1 | Přes noc namočené fazole slijeme. Dáme do hrnce společně s vínem, pokrájenou cibulí, polovinou oleje a 880 ml vody. Promícháme a přiklopíme poklicí. Přivedeme k varu a vaříme 6 minut. |
2 | Na zbytku oleje osmahneme pokrájený rozmarýn, česnek a chilli. Přidáme k fazolím a vaříme dalších 30 minut. |
3 | Fazole slijeme a vodu z nich dáme znovu vařit, než zhoustne. Osolíme a opepříme. |
4 | K zhoustlé omáčce vsypeme opět fazole a povaříme 5 minut. Vmícháme pokrájenou petrželku. |
5 | Před podáváním necháme 15 minut odstát. |