Obloha Marie - Louisy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Obloha Marie - Louisy
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 20893 |
Kategorie: | Oblohy |
Ingredience
4 ks | Artyčoky |
50 g | Chřest bílý |
300 ml | Hovězí vývar základní |
50 g | Lanýž |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 108g |
---|---|
Cholesterol | 37,5mg |
Draslík | 4g |
Vláknina | 110g |
Vitamín A | 224,5mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 119,1mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky, Chřest bílý, Hovězí vývar základní, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lanýž, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Obloha Marie - Louisy postup přípravy receptu:
1 | Artyčoky rozpůlíme, očistíme a spodní části vydlabeme lžičkou. |
2 | Žampiony pokrájíme, vložíme do hrnce, podlijeme vývarem a vaříme 20 minut. Osolíme, opepříme a rozmixujeme na kaši. |
3 | Lanýže a chřest nakrájíme na proužky a na másle lehce orestujeme. |
4 | Do pekáčku naskládáme artyčoky, které jsme naplnili žampionovou kaší, zasypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct. Pečeme asi 15 minut. |
5 | Na talíř položíme plněný artyčok a navrch několik orestovaných proužků lanýžů a chřestu. |
6 | Tato obloha je vhodná k jehněčímu masu a drůbeži. |